TrDevops Forum Kuralları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TRDevops

Administrator
Yönetici

📜 Trdevops Forum Kuralları​

Topluluğumuzun kaliteli, saygılı ve teknik odaklı bir ortam olarak kalması için aşağıdaki kurallara uymanız önemlidir. Forum.trdevops.com’u kullanan herkes bu kuralları kabul etmiş sayılır.

🔹 1. Genel Davranış Kuralları​

• Saygılı olun. Fikir ayrılıkları olabilir ama kişisel saldırı, hakaret, alay, aşağılama gibi davranışlar kesinlikle yasaktır.
  • Trollük ve kışkırtma içerikli mesajlar yasaktır.
  • Forumda ayrımcılık, nefret söylemi, cinsiyetçilik, ırkçılık ve benzeri içeriklere kesinlikle yer yoktur.
  • Yasalara aykırı içerikler, yazılım korsanlığı, telif hakkı ihlalleri ve yasa dışı faaliyetlere dair paylaşımlar yasaktır.

🔹 2. Konu Açma ve Mesaj Yazma​

• Konu başlığınızı açık, net ve konuyla ilgili şekilde belirleyin.
    • ❌ "Acil yardım!" yerine
    • ✅ "Docker container başlatılırken 'port already in use' hatası alıyorum"
  • Konularınızı doğru kategoriye açın.
  • Aynı konuyu birden fazla başlıkta açmak (çift konu) yasaktır.
  • Konu içinde spam, anlamsız mesajlar, emoji/flood yapmak yasaktır.
  • Cevap verirken konuya katkı sağlayacak şekilde yazın, sadece “+1”, “katılıyorum” gibi mesajlar yerine neden katıldığınızı da belirtin.

🔹 3. Teknik Paylaşımlar ve Kod Etiketi​

• Kod paylaşımlarında kod blokları (... veya uygun editör özellikleri) kullanın.
  • Kaynak veriyorsanız doğru bağlantı ekleyin.
  • Başkasına ait içerikleri kopyalarken kaynak belirtmeyi unutmayın.
  • Yalnızca kaliteli, test edilmiş, faydalı script, tool veya ipuçlarını paylaşın.

🔹 4. Profil ve Özel Mesajlar​

• Forum profillerinde reklam, spam bağlantı, yönlendirme linki bulundurmak yasaktır.
  • Özel mesaj özelliği üzerinden spam, tehdit, rahatsız edici içerik paylaşmak yasaktır.
  • Profil fotoğrafları ve kullanıcı isimleri topluluk kurallarına uygun olmalıdır.

🔹 5. Reklam, Tanıtım ve Link Paylaşımı​

• İzinsiz reklam yapmak, dış siteye trafik çekmek amacıyla link paylaşmak yasaktır.
  • Kendi sitenizi tanıtmak istiyorsanız, yöneticilerden izin almanız gerekir.
  • Faydalı içerik barındıran kaynakları paylaşmak serbesttir, ancak açıkça reklam içeren paylaşımlar kaldırılır.

🔹 6. Moderasyon ve Uyarılar​

• Forum moderatörlerinin uyarılarına uyulmalıdır.
  • Kurallara uymayan içerikler silinebilir, kullanıcılar uyarı alabilir veya uzaklaştırılabilir.
  • Moderatör kararları, topluluğun düzenini sağlamak içindir; kişisel alınmamalıdır.

🔹 7. Özgünlük ve Katkı​

• Forum.trdevops.com, özgün katkı sağlayan üyelerle büyür.
  • Gördüğünüz eksikleri bildirerek, soruları yanıtlayarak veya makale yazarak topluluğa destek olabilirsiniz.
  • İyi içerik her zaman desteklenir ve öne çıkarılır.

✅ Kurallar Herkes İçindir​

Bu kurallar, hep birlikte daha kaliteli bir topluluk oluşturmak için vardır. Forumda geçirdiğiniz her dakikanın faydalı, yapıcı ve keyifli olması dileğiyle!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri