Trdevops Forum Kuralları
Topluluğumuzun kaliteli, saygılı ve teknik odaklı bir ortam olarak kalması için aşağıdaki kurallara uymanız önemlidir. Forum.trdevops.com’u kullanan herkes bu kuralları kabul etmiş sayılır.
1. Genel Davranış Kuralları
- Saygılı olun. Fikir ayrılıkları olabilir ama kişisel saldırı, hakaret, alay, aşağılama gibi davranışlar kesinlikle yasaktır.
- Trollük ve kışkırtma içerikli mesajlar yasaktır.
- Forumda ayrımcılık, nefret söylemi, cinsiyetçilik, ırkçılık ve benzeri içeriklere kesinlikle yer yoktur.
- Yasalara aykırı içerikler, yazılım korsanlığı, telif hakkı ihlalleri ve yasa dışı faaliyetlere dair paylaşımlar yasaktır.
2. Konu Açma ve Mesaj Yazma
- Konu başlığınızı açık, net ve konuyla ilgili şekilde belirleyin.
"Acil yardım!" yerine
"Docker container başlatılırken 'port already in use' hatası alıyorum"
- Konularınızı doğru kategoriye açın.
- Aynı konuyu birden fazla başlıkta açmak (çift konu) yasaktır.
- Konu içinde spam, anlamsız mesajlar, emoji/flood yapmak yasaktır.
- Cevap verirken konuya katkı sağlayacak şekilde yazın, sadece “+1”, “katılıyorum” gibi mesajlar yerine neden katıldığınızı da belirtin.
3. Teknik Paylaşımlar ve Kod Etiketi
- Kod paylaşımlarında kod blokları (... veya uygun editör özellikleri) kullanın.
- Kaynak veriyorsanız doğru bağlantı ekleyin.
- Başkasına ait içerikleri kopyalarken kaynak belirtmeyi unutmayın.
- Yalnızca kaliteli, test edilmiş, faydalı script, tool veya ipuçlarını paylaşın.
4. Profil ve Özel Mesajlar
- Forum profillerinde reklam, spam bağlantı, yönlendirme linki bulundurmak yasaktır.
- Özel mesaj özelliği üzerinden spam, tehdit, rahatsız edici içerik paylaşmak yasaktır.
- Profil fotoğrafları ve kullanıcı isimleri topluluk kurallarına uygun olmalıdır.
5. Reklam, Tanıtım ve Link Paylaşımı
- İzinsiz reklam yapmak, dış siteye trafik çekmek amacıyla link paylaşmak yasaktır.
- Kendi sitenizi tanıtmak istiyorsanız, yöneticilerden izin almanız gerekir.
- Faydalı içerik barındıran kaynakları paylaşmak serbesttir, ancak açıkça reklam içeren paylaşımlar kaldırılır.
6. Moderasyon ve Uyarılar
- Forum moderatörlerinin uyarılarına uyulmalıdır.
- Kurallara uymayan içerikler silinebilir, kullanıcılar uyarı alabilir veya uzaklaştırılabilir.
- Moderatör kararları, topluluğun düzenini sağlamak içindir; kişisel alınmamalıdır.
7. Özgünlük ve Katkı
- Forum.trdevops.com, özgün katkı sağlayan üyelerle büyür.
- Gördüğünüz eksikleri bildirerek, soruları yanıtlayarak veya makale yazarak topluluğa destek olabilirsiniz.
- İyi içerik her zaman desteklenir ve öne çıkarılır.
Kurallar Herkes İçindir
Bu kurallar, hep birlikte daha kaliteli bir topluluk oluşturmak için vardır. Forumda geçirdiğiniz her dakikanın faydalı, yapıcı ve keyifli olması dileğiyle!